Недобросовісний маркетинг Приватбанку та один з методів боротьби



Як багато хто, я користуюся приватбанківською дебетовою карткою, більшою мірою для різноманітних платежів через Приват24, саму ж картку в руки беру рідко. І не дивно, що одного дня платежі були відхилені по причині закінчення строку дії картки. При нагоді взяв я документи, картку і пішов у відділення банку для заміни «пластику». Яке ж було моє здивування, коли замість простої заміни картки мені почали нав'язувати ще дві: накопичувальну та кредитну. Причому прямим текстом вказували, що це загальнообов'язково. Я, ясна річ, почав відмовлятися і наголошувати, що банк не має права нав'язувати додаткові сервіси без моєї згоди. Дійшло аж до вимоги написати письмову відмову видати мені нову картку без заключення додаткових договорів. На цьому банківська працівниця здалася і видала все необхідне, але наголосила, що я не зможу активувати нову картку без кредитної.

Здавалося б дурня. Як таке можливе?! Але прийшовши до банкомату для перевірки, отримав запрошення ідентифікувати себе за допомогою «кредитки», натиснувши «не маю», отримав повідомлення про те, що отримати цю картку я можу у будь-якому відділенні. Отакий от сервіс! А потім вони приведуть статистику, скільки людей тримає в них рахунки і довіряє їх кредитним програмам.

А тепер вирішення цієї проблеми.
Я увійшов в азарт і вирішив закінчити все без відкриття додаткових карт із принципу. Виявилося, що все елементарно просто. Необхідно просто подзвонити по телефону підтримки і поспілкуватися з оператором, який за пару хвилин, після стандартної процедури перевірки особистих даних і ідентифікаці, активував картку. На моє зауваження про недобросовісне просування кредитних карток, оператор відповів, що це політика банку і закон не порушується, оскільки будь-яка людина може від цього відмовитися.

Так що майте це на увазі. Не вірте банківським працівникам на слово і знайте свої права! При відмові вимагайте її у письмовому вигляді і зв'язуйтесь напряму з центральною службою підтримки, напряму ж у лице вам ніхто правди не скаже.

24 коментарі

Сергій Янушевський
цікава інформація! так а потім виявляється, що у Вас не зрозуміло звідки взялися якісь кредити, які необхідно погасити…
Максим Татарченко
та навіть не в тому діло, а в тому, яке казкове нахабство
Сергій Янушевський
мені цікаво, а якщо я, наприклад активував кредитку, а потім загубив, чи у мене «захавав» банкомат, дебетову картку, то вони знов запропонують кредитку...?)))
Максим Татарченко
за загублену — можуть, а за ту, яку банкомат затягнув — ні, бо видадуть її ж, ще активну.
Вадим Міський
ото вже. справді цікаво.
місяць тому не міг кілька днів активувати корпоративну картку через те що були якісь проблеми з ідентифікацією кредитки.
але найбільша моя епопея з приватом — майже тримісячні пошуки в ящику (з середини до кінця жовтня) моєї картки-ключа до рахунку. при відкритті рахунку мене запевняли, що картка-ключ виготовляється за 5 днів, враховуючи доставку. всі ноги сходив до приватбанку — кожний раз кажуть «ще не прийшла». це не враховуючи всі незручності з перекидками коштів на інші картки, яких довелось відкрити декілька для різних видів операцій. в результаті ця картка-ключ три місяці пролежала в сусідньому ящику стола менеджера.
Вадим Міський
(з середини серпня* до кінця жовтня)
Оксана Баланюк
а мені в приваті видали картку, яка ну ніяк не активувалася. Навіть через кредитку. Згодом виявилося, шо то взагалі якась «ліва» картка. Тож виникли ще й проблеми з переводом грошей зі старої картки(яку в банку деактивували/розрізали). Але в іншому відділенні приватбанку мені допомогли і видали нормальний пластик, який активувався одразу — без всяких дзвінків та кредиток.
Максим Татарченко
В них взагалі з якістю карт проблеми. Пробував якось знайомий прив'язати PayPal до їхньої валютної Visa Classic. Ніби повна картка, не зарплатна, не пільгова, з платою за обслуговування. Але верифікацію не проходить, пише, що не відповідає якимось там стандартам. Ось таке визнання, не довіряють їм.
Олег Тудан
Что за ерунда, Paypal отлично привязвается к Visa Classic, другое дело, что вывод средств Paypal в Украине ВООБЩЕ невозможен (впрочем, как и в Роисси). Так что не доверяют тут не банку, а конкретной стране.
Максим Татарченко
Про вивід історія відома, пейпел не може гарантувати відкат грошових операцй, тому неможливий прийом коштів і вивід як наслідок. Але я сам свідок того, як карта не проходила верифікація, при цьому картки іншого банку причепилися зразу. І зв'язувалися зі службою підтримки. Але якісь там некомпетентні люди сидять. Нічого путнього сказати не можуть і взагалі не розуміють питання. Пейпел? Навіщо? Що це таке? Хочете платіжну систему — користуйтеся нашим LiqPay. Цілком можливо, що це була тимчасова незручність — але як кажуть: «Ложки нашлись, но осадочек остался».
Ярослава Шеремета
ахахах=)) Мені одного разу, коли я відкривала картку кредитну на місяць, навязали страховий договір. Карткою я так і не скористалася, вирішила її закрити. Так провозилася з цим місяць, після цього мені знову приходили смс, що я заборгувала по страховці. Коли я прийшла у відділення банку з бойовим настроєм навести там порядок, адже, попредньо мені сказали, що все відключено і претензій немає до мене. Виявилося, що хтось просто напросто забув відключити смс сповіщення=) Отакий от сервіс=)
Сергій Куриляк
Банк — це в принципі шахрайство. Не дивуюся.
Максим Татарченко
В деяких випадках необхідне, просто треба бути обережним, думати і рахувати.
Сергій Янушевський
підсумовуючи вище сказане, краще взагалі відмовлятися від додатково наданих банком карток, так для себе ж буде краще)
Максим Татарченко
Саме так. Незамовлений сервіс нав'язати права не мають і не треба вестись.
Святослав Вишинський
Підсумовуючи вище сказане, краще взагалі відмовлятись від зайвих контактів з банками, їхніх послуг і всього супутнього.
Сергій Куриляк
для мене, наприклад, банк зручний тільки тим що ним можна переказувати швидко гроші. Більше я нічого корисного в ньому не бачу. Але здебільшого банки це невід*ємна структура сьогоденних фінансів, тому і така популярність. Але навіть за перекази, банку потрібно сплачувати відсоток. Для себе я зробив висновок, банкам не довіряти. І взагалі, якщо банкіри Вам щось нав*язують — вказуйте їм на їх місце. Без Ваших грошей банки — це голі стіни!
Александр Воскобойник
Добре ви все говорите, погоджуюсь. Банк однозначно неправий, навязуючи клієнтам сервіси, яких він(клієнт) не потребує, але! На рахунок банківської системи, як на мене, це вже занадто. панове, не забувайте, що на цьому будується вся економічна система країни! Саме довіра до банків, і «праця» грошей, а не «краще у шкарпетку і під подушку», виводять економіку країни на інший рівень. Згоден, що конкретний приклад це неподобство, і речі, які повинні були би допомагати (кредитні картки), в даному випадку створюють тільки непотрібний дискомфорт. Але задумайтись над тим, що можливо прийде день, і ви будете стояти на порозі банку, в надії отримати кредит на відкриття бізнесу, чи вклад грошей у якусь справу… тому не довіряти є право, але казати що банки це щось жахливе напевно не треба.
Максим Татарченко
Так, без цього не обійтися, ніяк, банки не більше шахрайство, ніж гроші самі по собі, як паперові, так і золото, срібло і тд. Якщо треба 100% чесну систему — то вона одна — бартер))) Але ж всі розуміють, що це не варіант. Але в даному випадку проблема не банківській системі, а в конкретному банку, який займається прямим нав'язуванням, розповсюдженням хибної інформації та порушеннями прав споживача.
Святослав Вишинський
Усі ці функції може ефективно виконувати держава (державний банк), в т.ч. перекази грошей, виплати заробітних плат, надання кредитів тощо. Абсолютно незрозуміло, чому всі ці сфери практично безконтрольно віддаються в руки приватним структурам, які з кожним роком усе більше посилюються і задають тон суспільним відносинами, перетворюючи клієнтів на боржників. Хоча копати глибоко непотрібно: достатньо проаналізувати кому банки належать і хто лобіює їхні інтереси в органах влади.
Максим Татарченко
Не скільки добра була б державна монополія, але давати чіткі правила гри і обмеження, типу граничних значень ставок і коефіцієнтів, держава безумовно має.
Максим Татарченко
Не знаю, не скільки добра була б державна монополія*
Сергій Куриляк
Олександр, це як так, що вся економічна система країни будується на банківській системі? Щось не вкладається в голові. Може поясніть, тому що перший раз про таке чую. Я знаю про інші фактори і сектори на яких будуються економічна сисетма, а ось про банки і їх допомогу хотів би дізнатися більше.
Александр Воскобойник
Говорячи, що на банках будється вся економічнв система, мав на увазі, що банки — це невідємна її складова. «Усі ці функції може ефективно виконувати держава (державний банк)». Згоден. Ідемо далі «Не скільки добра була б державна монополія, але давати чіткі правила гри і обмеження, типу граничних значень ставок і коефіцієнтів, держава безумовно має.» Також вірно. Говоримо про ідеальний випадок: здорова система, здорова конкуренція, і в тому числі на ринку банків.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте